Welkom
in de eerste kleuterklas

Hallo, ik ben juf Isabelle, de juf van de eerste kleuterklas, 3-4 jarige kleutertjes. In mijn klas is spel en ontwikkeling de leidraad doorheen het jaar. “Zich geborgen voelen” is hier dan ook héél belangrijk. Een duidelijke structuur geeft deze leeftijdsgroep een gevoel van veiligheid.

De kleuters zijn volop elkaar en hun omgeving aan het ontdekken. Dit doen ze door te experimenteren en te exploreren. Ze bewegen heel veel en heel graag. Dus zorgen we dagelijks voor genoeg bewegingsactiviteiten.

Het “ikje” staat in het begin nog centraal maar naar mate het jaar vordert, verdwijnt het geleidelijk aan. In het rollenspel in de hoeken van de klas oefenen de kleuters hun inlevingsvermogen. De taal van een 3-4 jarigen gaat met rasse schreden vooruit. Ze krijgen ook de kans om hun muzisch talent te ontwikkelen door tal van knutselactiviteiten. Ook de fijne motoriek wordt hierbij ingeoefend en ontwikkeld.

Eenvoudige afspraken en regels moeten dikwijls herhaald worden zodat hun moreel bewustzijn groeit: Wat mag en wat mag niet!

Er is dus héél wat te leren en te spelen in HKS2.

Hartje Icon
Sint Barbara College Heilig Hartplein Klassen Hks2

Hallo, ik ben Juf Isabelle

Ik ben 57 jaar.

Mijn hobby’s: Fietsen, wandelen, lekker eten en genieten van kleine dingen.

Mijn favoriete vakken op school: Wiskunde, muzische vaardigheden en LO.

Wat leer je in mijn klas?

 • Op een speelse manier worden alle ontwikkelingsaspecten aangeboden en ingeoefend. Plezier maken en genieten is een ‘must’.

Hallo, ik ben Juf Lieke

Ik sta op donderdag in de klas HKS2.

Ik ben 26 jaar.

Mijn hobby’s: Wandelen, fietsen, op stap gaan naar een stad.

Mijn favoriete vakken op school: Knutselen.

Wat leer je in mijn klas?

 • Beweging kleuter: Motorische ontwikkeling is belangrijk voor kleuters om hun energie kwijt te raken en voor hun algemeen welzijn.
 • Op ontdekking gaan in de turnzaal en samen nieuwe dingen uitproberen: lopen, rennen, springen, klimmen,… en vooral samen plezier maken staat bij ons centraal!

Neem een kijkje
binnen onze klas

Lees onze blog

 • Een school waar mijn kindjes zich goed voelen en waar het altijd een leuk weerzien is met vriendjes, leerkrachten en andere ouders.
  Mama Iris
  Sint Barbaracollege Testimonial Iris
 • We hebben zo een toffe school waar we veel kunnen bewegen en sporten tijdens en buiten de lessen. Vooral het buiten bewegend leren is zo leuk!
  Leerling
  Sint Barbaracollege Testimonial Seppe
 • Met ❤️ en ziel samen ontdekken, leren, groeien, de toekomst tegemoet gaan… Als ons dit samen lukt, dan schittert de juf heel graag met ELK KIND mee!🌟
  Juf Ilse
  Sint Barbaracollege Testimonial Juf Ilse